توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دیود زنر و خازن
saeedplc
11th August 2013, 20:26
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان.
1)دیود زنر اکثرا به چه صورت خراب میشه( اتصال کوتاه یا اتصال باز و ...)؟
2)تست عملی و مطمئن دیود زنر به چه صورتی است؟
3)خازن های غیر الکترولیتی مثل خازنهای عدسی و سرامیکی اکثرا نوع خرابیشان ( نشتی و ..) به چه صورت است و چطور تست شوند؟
در انجمن تلویزیون crt چند تا پست رو خوندم و یه سوال خیلی ذهنم رو مشغول کرده لطفا کمک کنید:
در یک پست گفته شده بود که تلویزیون شهاب مدل cc-2104 روشن نمیشه و یکی از دوستان گفته بود که اشکال از خازن 330nf/2kv به لوکیشن c808 میباشد.
حالا سوال بنده این است که کار این خازن چیست و چطور خرابی این خازن باعث میشود تلویزیون روشن نشود.؟
(چون این خازن تقریبا به موازات ترانس چاپر قرا گرفته است.)
با تشکر.
ASHKAN-NO
11th August 2013, 20:35
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان.
1)دیود زنر اکثرا به چه صورت خراب میشه( اتصال کوتاه یا اتصال باز و ...)؟
2)تست عملی و مطمئن دیود زنر به چه صورتی است؟
3)خازن های غیر الکترولیتی مثل خازنهای عدسی و سرامیکی اکثرا نوع خرابیشان ( نشتی و ..) به چه صورت است و چطور تست شوند؟
در انجمن تلویزیون crt چند تا پست رو خوندم و یه سوال خیلی ذهنم رو مشغول کرده لطفا کمک کنید:
در یک پست گفته شده بود که تلویزیون شهاب مدل cc-2104 روشن نمیشه و یکی از دوستان گفته بود که اشکال از خازن 330nf/2kv به لوکیشن c808 میباشد.
حالا سوال بنده این است که کار این خازن چیست و چطور خرابی این خازن باعث میشود تلویزیون روشن نشود.؟
با تشکر.
درود
عزیز زینر ها معمولا اتصال کوتاه می شود و گاهی هم اتصال باز ( قطع)
برای تست دیود اهمتر باید تست دیود داشته باشه
روی تست دیود قرار دهید از یک طرف باید اهم نشان دهید از طرف
دیگر هیچ اهمی نباید داشته باشه
خازنهای سرامیکی مثل خازنهای الکترونیکی از نظر ظاهری نمیشه
تشخیص داد باید یا تستر خازن داشته باشید یا اینکه فقط تعویض کنید
یا از روی تجربه
saeedplc
11th August 2013, 20:40
ممنون از پاسخ شما استاد گرامی.
یعنی خازنهای سرامیکی نیز افت ظرفیت پیدا میکنند یا نشتی و توسط خازن سنج قابل تست هستند؟
لطف کنید سوال آخر که مربوط به تلویزیون است را نیز پاسخ دهید.
با تشکر.
saeedplc
12th August 2013, 09:08
یعنی خازنهای سرامیکی نیز افت ظرفیت پیدا میکنند یا نشتی و توسط خازن سنج قابل تست هستند؟
با تشکر.
با سلام.
لطف کنید به این سوال پاسخ دهید ممنون.
M.Salehi
12th August 2013, 11:34
با تشکر.
سلام دوست عزیز
بله خازن سرامیکی هم افت ظرفیت و نشتی پیدا میکنه در برخی موارد میشه با خازن سنج تشخیص داد
ولی تجربه نشون داده بهتره در کار تعمییرکاری به هر خازنی شک کردی تعویض کنی
موفق باشید
saeedplc
12th August 2013, 12:09
با تشکر.
M.Salehi
12th August 2013, 12:15
با تشکر.
دوست عزیز
نشتی این خازن می تونه خروجی چاپر رو اتصال کوتاه کنه یا در کل خرابی خازن و نشت اون باعث میشه حالت شرت بین دوپایه خازن بوجود بیاد
و حالت خازنی از بین به به همین دلیل باعث بروز چنین مشکلاتی خواهد شد
saeedplc
12th August 2013, 18:55
با سلام.
در واقع با نشتی این خازن دو مسیر برای عبور جریان به وجود میاد که یکی خود این خازن و دیگری اولیه ترانس چاپر است و چون در این حالت جریان کافی از اولیه چاپر عبور نمیکنه میدان مغناطیسی کم میشه و در نتیجه ولتاژهای خروجی بسیار کم میشوند و مدار استارت نمیشه.
اینحالت اگر به طور مکرر رخ بدهد ممکن است به str یا ایسی سوئیچینگ آسیب بزند.
اساتید گفته های بنده درست است یا نه؟
با تشکر.
M.Salehi
12th August 2013, 19:04
با سلام.
در واقع با نشتی این خازن دو مسیر برای عبور جریان به وجود میاد که یکی خود این خازن و دیگری اولیه ترانس چاپر است و چون در این حالت جریان کافی از اولیه چاپر عبور نمیکنه میدان مغناطیسی کم میشه و در نتیجه ولتاژهای خروجی بسیار کم میشوند و مدار استارت نمیشه.
اینحالت اگر به طور مکرر رخ بدهد ممکن است به str یا ایسی سوئیچینگ آسیب بزند.
اساتید گفته های بنده درست است یا نه؟
با تشکر.
بله دوست عزیز
این نظریه شما در برخی موارد صحیح است
موفق باشید
ASHKAN-NO
12th August 2013, 19:23
درود
عزیز ببینید یک مثال خیلی ساده می زنم
فرض کنید در یک مدار و قسمتی خازن الکترونیک تغییر ظرفیت
داده و نشتی دارد
این خازن باعث این خواهد شد ولتاژی که از طریق
این خازن به قسمتهای دیگر برد می رود
افت کند و باعث مشکل در سیستم شود
به طور مثال یک خازن را در نظر بگیرید
که ولتاژ 12 ولت را صاف کرده و به قسمتهای
دیگر انتقال می دهد
حالا اگه این خازن مشکل داشته باشه ان ولتاژ
12 ولت ممکن هست به هر مقداری افت کند
و این افت ولتاژ هم باعث درست کار نکردن
ان قسمت از مدار خواهد شد
یک مثال دیگه
تلویزیونی برای تعمیر امده بود ولتاژ ایسی امپلی افت کرده
بود و صدا همراه با نویز شدید و خر خر بود بعد از بررسی
متوجه شدم ولتاژ 12 ولت این ایسی به 10 ولت افت کرده
که بعد از تعویض خازن صافی ولتاژ12 مشکل حل شد
امیدوارم تونسته باشم منظورم را برسونم
موفق باشید.
http://www.getsmile.com/emoticons/funny-smileys-68129/bye.gifhttp://www.getsmile.com/emoticons/funny-smileys-68129/bye.gif
saeedplc
12th August 2013, 19:38
ممنون از پاسخ شما.
بله فرمایشات شما کاملا درست است . در واقع کاهش ظرفیت خازن باعث افزایش رایپل میشود و مقدار ولتاژ dc کاهش میابد ولی لوکیشن خازنی که بنده در پستهای قبلی نوشتم به عنوان صافی نیست بلکه با قطعات دیگر تشکیل مدار اسنابر را میدهد تا ولتاژ برگشتی از ترانس چاپر(در زمان قطع ترانزیستور سوئیچ) را خنثی کند تا به این ترانزیستور آسیبی نرسد! (ولتاژ کاری بالای این خازن بیانگر همین مطلب است).
با تشکر.
ASHKAN-NO
12th August 2013, 19:45
درود
عزیز دربخشهای اموزشی سایت
دوستان لطف کردن و جزوه هایی را اپلود کردن در
مورد قطعات می توانید دانلود کنید و با تمامی قطعات
و طرز کار انها اشنا شوید
اگر هم کاری از دست ما ساخته بود در خدمتیم
موفق باشید.
http://www.pic4ever.com/images/electricf.gifhttp://www.pic4ever.com/images/electricf.gifhttp://www.pic4ever.com/images/electricf.gifhttp://www.pic4ever.com/images/electricf.gif
M.Salehi
12th August 2013, 20:00
ممنون از پاسخ شما.
بله فرمایشات شما کاملا درست است . در واقع کاهش ظرفیت خازن باعث افزایش رایپل میشود و مقدار ولتاژ dc کاهش میابد ولی لوکیشن خازنی که بنده در پستهای قبلی نوشتم به عنوان صافی نیست بلکه با قطعات دیگر تشکیل مدار اسنابر را میدهد تا ولتاژ برگشتی از ترانس چاپر(در زمان قطع ترانزیستور سوئیچ) را خنثی کند تا به این ترانزیستور آسیبی نرسد! (ولتاژ کاری بالای این خازن بیانگر همین مطلب است).
با تشکر.
سلام دوست عزیزم
ببینید ظاهرا شما معلومات خوبی یا دارید یا اینکه جدیدا کسب کردید که جای خوشحالی دارد
بنده به شما توصیه میکنم اگه قصد دارید مطالب آموزشی و تعمییری داخل پستهاتون بزارید به این روش یعنی سوال جواب قرار ندید
چون بنده یا دوستان دیگه از سطح معلومات علمی کاربران اطلاعی نداریم
و شاید پاسخ داده شده در حد معمولی و در حده سوال شما داده نشه
بنابراین اگه واقعا مشکلی در شناخت عملکرد قطعه ای در مدار دارید و خودتون اینطوری پاسخ سوالتون رو پیدا می کنید
دیگه نیازی نیست پست سوال بزنید
بهتره بصورت تجربه یا توضیحی باشه
اگه بنده بیام سوالی بپرسم و دوستان دیگه جواب بدن و من بیام جواب سوالم رو بلافاصله بدم و پاسخ دوستان رو زیر سوال ببرم صورت خوشی نداره
امیدوارم تونسته باشم منظورمو بیان کنم
saeedplc
12th August 2013, 20:45
استاد گرامی بنده اصلا قصد جسارت به شما و دیگر دوستان را ندارم.
شاید نوشتار بنده طوری بوده که شما اینطور برداشت کردید.
در هر صورت از شما و دیگر دوستان معذرت میخواهم.
اگر به پستهای بنده توجه کرده باشید هر صحبتی کردم از شما اساتید درخواست تایید آنها را داشتم که آیا درست است یا نه.
اگر واقعا شکی به گفته هایم نداشتم اصلا سوال را مطرح نمیکردم تا باعث ناراحتی شما شود.
بازهم از شما و آقا اشکان معذرت خواهی میکنم.
با تشکر.
TuneUp_Vahab
12th August 2013, 20:58
درود :
دوست عزیز ، اگر خازن در مدار بصورتی که موازی با دیود قرار گیرد و ولتاژی از آن عبور کند بعنوان ضربه گیر یا جلوگیری از شدت جریان بالا عمل میکند .
ASHKAN-NO
12th August 2013, 21:38
درود
دوست عزیز اگر دقت کرده باشید مثال من در مورد
خازنهای الکترونیک بود نه سرامیکی
من این مثال را به صورت کلی نوشتم
فقط جهت اطلاع
وگرنه جواب سوال شما این نبود
اشتباه از من بود باید می گفتم که منظورم چی بود
چون من ان خازنی که برای تلویزون هست را نگاه
نکرده بودم که در کدام مسیر هست و وظیفه ان چیست
موفق باشید
M.Salehi
13th August 2013, 10:58
سلام
دوست عزیز saeedplc (http://kiansat.kim/member.php?u=151651)
ما که ناراحت نشدیم و نیازی به معذرت خواهی نیست وظیفه ماست که در خدمت دوستان باشیم
منظور من این بود پستها بصورت تفکیک شده باشه اگه تجربه هست جدا اگه مطلب آموزشی هست جدا و اگه سوال هست جدا مطرح بشه
حالا مشکلی نیست چون شما تاپیکی با موضوع سوال باز کردید و جوابها رو خودتون دادید این مساله پیش آمد
موفق باشید
vBulletin® v4.2.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.