سلام دوستان،
برای اخذ معاینه فنی، این ارقامی که مینویسم استاندارد آلودگی یورو 1 میباشد:
HC < 250 ppm
CO < 1.5
O2 < 3
Co2 > 10
اما جهت عیب یابی باید بطور خلاصه عرض کنم که:
در حالتی که O2 بیشتر از حالت استاندارد باشه نشاندهنده وجود سوراخ و نشتی در طول لوله اگزوز است .
در حالتی که CO بیشتر از حالت استاندارد باشه نشاندهنده ضعیف بودن آب بندی در نشیمنگاه سوپاپها و تنظیم نبودن فیلر سوپاپها است. یعنی در حالت کمپرس و احتراق یک یا چند سیلندر، نشتی وجود دارد. (در اکثر اوقات، سرسیلندر باید جهت عیب یابی و آب بندی اساسی سوپاپها پیاده شود. )
در حالتی که CO2 کمتر از حالت استاندارد باشه نشاندهنده تنظیم نبودن غلظت مخلوط سوخت و هوا میباشد. (هر چه غلظت سوخت بیشتر باشد مقدار دی اکسیدکربن کاهش می یابد.)
در حالتی که HC بیشتر از حالت استاندارد باشه نشاندهنده تنظیم نبودن غلظت مخلوط سوخت و هوا - تنظیم نبودن فیلر سوپاپها و همچنین داشتن روغن سوزی (ضعف در رینگهای کمپرس) و یا استفاده از روغن نامرغوب است.
بنده برای خودروهایی که تنظیم سوخت آنها به صورت نرم افزاری یا با پیچ پتانسیومتر CO هستند (از قبیل انواع خودروها شامل ایسیوی SL96 – MM8P - Daewoo و ...) مقدار CO را روی 0.8 تنظیم میکنم که به راحتی معاینه فنی تهران رو دریافت میکنند.
باز هم اگر اساتید، تجربیات و نظراتی دارند اعلام فرمایند.
البته این توضیحات رو یکی ازدوستان در سایتی دیگه دادن که من برای اطلاع بقیه اینو اینجا گذاشتم :34019_j4m1w5950m851