- نکته 1: یک زبان کافی نیست:
این روزها اینطور نیست که شما اگر بگویید من فقط یک زبان برنامهنویسی خاص را بلد هستم، برای شما کاراییای تصور کنند! پس باید خود را به چندین زبان مجهز کنید. البته به مرور متوجه میشوید که همه زبانها شبیه به هم هستند. شما به جایی خواهید رسید که میتوانید در مدت کوتاهی (شاید یک هفته) خیلی راحت از یک زبان به زبان دیگر سوئیچ کنید. چون خواهید فهمید که همه زبانها ساختار تقریباً مشابهی دارند، فقط اسمهای توابع با هم فرق میکند. کمی طول میکشد تا با اسامی جدید در آن زبان آشنا شوید.
- نکته 2: یک زبان کافی است!
اگر این دو نکته را با هم جمع کنید، نتیجه این میشود: سیاست کلی شما باید این باشد: از همه زبانها تا جایی که لازم است، بدانید، اما یک زبان را به طور تخصصی و حرفهای بدانید. به طور مثال، من تقریباً با بیش از 10 زبان برنامهنویسی آشنایی دارم. مثلاً «پارسخوان» را با C# نوشتهام، «تستا» را با PHP، وyouRL را با Ajax، «پخشکننده صدای آفتابگردان» را با پاسکال و ... که در همین پروژهها، زبانهای دیگری (مثل HTML، CSS، Javascript، Action Script و...) کاربرد داشتهاند. شما اگر از من هر چه به این زبانها بخواهید بالاخره گلیمم را بیرون میکشم، اما تمرکز و تخصص اصلی من روی زبان PHP است.