خاطره ای دیگر ......
سلام
همانگونه که اطلاع دارید ، شغل های خدماتی همانند شغل تعمیر کار تلویزیون ، که بیشتر با اجرت سرو کار دارند ، و برای این کار نرخ دستمزدی مصوب شده است که مثلا : تعمیر تلویزیون 21 اینچ 12000 تومان است !
اما متاسفانه فرهنگ بدی که در ایران حاکم است ، این اجازه را به ما نمیدهد که با مردم (مشتری ) رو راست باشیم و در نتیجه باید حتما دروغی در صحبت های خود بگوییم ....
به طور مثال : اگر تلویزیونی که کلا خاموش است و ایراد آن با تعویض فیوز حل شود که نمیشود به طور صریح به مشتری گفت و حق و دستمزد واقعی خود را بگیریم .... به نظر شما آیا میشود به مشتری گفت که : اجرت 12000 تومان بعلاوه 500 تومان فیوز میشود 12500 ؟؟؟
طبعا مشتری همچین پولی برای تعویض فیوز نمی دهد !
البته عرایض من در مورد یک خاطره است نه ادامه این بحث ! (این بحث خیلی مفصل است و اگر بخواهیم ان را ادامه دهیم باید یک تاپیک جداگانه برایش باز کنیم )
شروع خاطره .....
پیرو عرایض بالایی ، مشتری ها پس از تعمیر دستگاه ، سوالی می کنند که دستگاه چه ایرادی داشت ؟ و علیرغم اینکه نمیتوان رو راست بود ، باید نام برخی از قطعات را برد ...
روزی یک تلویزیون تعمیر کردم و مشتری برای تحویل آن آمد ، در مورد عیب دستگاه و اینکه چه قطعاتی تعویض شده است سوالی کرد ، که من در پاسخ گفتم ، مهم درست شدن تلویزیون بود که درست شد ، بی جهت سوال نکنید که مجبورم دروغ بگم ...
گفت چرا دروغ ؟ حدود یک ربعی داشتم داستان را برایش تعریف می کردم و در انتهای حرف های من ، یکبار دیگر گفت : حالا تلویزیون من چه قطعاتیش خراب بود ؟
من هم داغی اغلب قطعات را نگه داری می کنم ، مخصوصا آی سی های جانگل ، سیستم و ....
حدود 40 الی 50 قطعه بهش نشان دادم و گفتم اینها خراب بودند ..... و گفت : من که سر در نمیارم و نمیدانم این ها چی هستند !!!
من هم نه گذاشتم ، و نه برداشتم ، گفتم پس مرض داری سوال می کنی ؟ مرتیکه فلان فلان شده ، نیم ساعته وقت گذاشتم و دارم برات توضیح می دم ......